In onderstaande figuren wordt nader ingegaan op de structurele uitwisseling van medewerkers. Daaruit komt naar voren dat er bij 6 van de 24 respondenten sprake is van het structureel uitwisselen van medewerkers (bijv. in de vorm van gedeelde aanstellingen). Het gaat meestal om 1 à 2 partijen en gemiddeld om 1 à 2 medewerkers.

Uit onderstaande figuur blijkt dat bij 1 van de respondenten ervaring wordt opgedaan met hybride leeromgevingen. Concreet betekent het dat de ontwikkelde materialen door één van de partners worden toegepast in een fieldlab

In onderstaande figuren wordt ingegaan op bijscholing. Bij 5* van de 24 consortia ontvangen medewerkers bijscholing. Daarbij geldt wel dat het aantal deelnemers sterk varieert of nog niet bekend is. Eén project is van plan een instructie te ontwikkelen die openbaar beschikbaar wordt plus een opfriscursus "smart buildings Essentials” die publiek beschikbaar gesteld gaat worden. Bij drie van de vijf consortia is certificering verbonden aan de bijscholing (bewijs van deelname, kunststof lassen cursus deelnemers certificaat, veiligheidscertificaat).

* Er is één respondent geweest die zowel Nee als Weet niet heeft geantwoord. Hierdoor komt het totaal van de antwoorden op meer dan 100% uit.

Op een schaal van 0 [geen inspanning] tot 10 [zeer veel]